Maďaři v anketě vybírají nejkrásnější a nejklidnější záchody

Vložil
ČTK
28.11.2007 15:55
Maďarsko

Budapešť

Budapešť - Skupina mladých Maďarů se rozhodla vyhlásit neobvyklou soutěž, v níž jde o titul "nejkrásnější záchod v Maďarsku". Ankety na jejich internetových stránkách se může zúčastnit kdokoli, kdo oznámkuje pohodlí, krásu, čistotu, velikost, ale i design svých oblíbených i méně oblíbených veřejných toalet. Ačkoli hlasování pokračuje až do ledna příštího roku, už teď se v čele pelotonu usadil jeden favorit - pisoáry, kde mají uživatelé jedinečný panoramatický výhled na Budapešť.
    Sami členové týmu "toaletních" hodnotitelů se do práce pustili s vervou. Z profesionálního zájmu navštívili desítky záchodů v  devíti maďarských městech. V soutěži přitom má šanci toaleta na nádraží či v  nákupním centru, stejně jako na zámku či v restauraci.
    Na internetu se formují skupiny fanoušků nejrůznějších konkrétních hygienických zařízení. Některá zaujala praktičností, jiná vtipem provozovatelů. Své obdivovatele mají záchody vyvedené v barvách oblíbeného fotbalového klubu, ale i toalety, kde jsou v kabinkách volně k použití příruční knihovny. Zdaleka nejproslulejší - a to i  mezi turisty - je už zmiňovaný pisoár s výhledem, kterým si udělal radost majitel lodní restaurace Spoon.
0 komentářů
přidat komentář