Skupina PPF se přestěhuje do nové budovy v Praze 6

Vložil
ČTK
26.11.2007 20:45
Praha

Praha - Sídlem finanční skupiny PPF se stane v příštím roce budova s názvem PPF Gate v Praze 6 na začátku Evropské třídy. Nová reprezentativní budova, která se nyní dokončuje, nabídne kancelářské prostory pro společnosti skupiny PPF. ČTK o tom dnes informoval mluvčí PPF Alexej Bechtin.

    Vlastníkem polyfunkčního objektu je společnost PPF Gate, patřící do PPF Group N.V. Předpokládaným termínem stěhování do nových prostor je druhé čtvrtletí roku 2008. Své sídlo zde budou mít firmy skupiny PPF, které dosud působí na různých adresách v Praze. Tato změna se netýká společností ze skupiny České pojišťovny, která buduje své sídlo v Praze 4 na Pankráci.
    PPF Gate nabídne prostor až 20.000 m² pro téměř tisíc lidí. Bude sloužit nejen společnostem skupiny PPF, ale i dalším i nájemcům. V sedmi nadzemních podlažích budou kancelářské a obchodní plochy. Garáže s více než 200 parkovacími místy i skladovacími prostorami se plánují ve třech podzemních podlažích. Součástí projektu je také úprava nejbližšího okolí budovy.
    PPF je asi nejsilnější finanční skupinou pocházející z ČR. Ovládá Českou pojišťovnu, patří jí splátková společnost Home Credit nebo PPF Banka, poskytuje také služby v  oblasti správy majetku.
    Skupina, která má hlavní sídlo v Nizozemsku, spravuje aktiva za více než 224 miliard Kč. V posledních letech se PPF snaží s  finančními produkty expandovat na zahraniční trhy, zejména na východ. Působí na Slovensku, v Rusku či Kazachstánu, loni koupila finanční ústavy na Ukrajině, chystá se do Běloruska. Připravuje podnik v Číně, má zastoupení ve Vietnamu.
0 komentářů
přidat komentář