Strabag nedodrží ani druhý termín stavby nádraží v Hradci Králové

Vložil
ČTK
06.11.2007 13:35
Hradec Králové

Hradec Králové - Stavební společnost Strabag nedodrží ani druhý termín výstavby nového autobusového nádraží v Hradci Králové. Původně měl být autobusový terminál za téměř 400 milionů korun hotový do konce srpna, nynější termín je konec listopadu. Vše ale bude zřejmě hotové až na jaře příštího roku. S odvoláním na Dopravní podnik města Hradec Králové (DPMHK) to uvedl dnešní Hradecký deník. Vedení společnosti Strabag se k dalšímu zpoždění odmítlo vyjádřit.

    Stavbu zdržuje montáž ocelové konstrukce střechy, která by nyní podle dopravního podniku měla skončit až v závěru roku. "Pak bude ale ještě následovat montáž střešního pláště, která bude trvat šest týdnů. Vzhledem k počasí se však zřejmě přesune až na jaro," řekl ředitel dopravního podniku Miloslav Kulich.
    Pokud by se terminál nepodařilo dokončit do konce roku, přišel by dopravní podnik jako investor o dotaci na něj z fondů EU ve výši 62 milionů korun. Firmě Strabag naopak hrozí, že pokud nádraží nedokončí v termínu, přijde o 80 milionů korun bankovní garance, kterou musela složit před zahájením stavby.
    Hradec Králové dosud žádné autobusové nádraží nemá, autobusy odjíždějí z provizorních stání před vlakovým nádražím a z nedaleké panelové plochy. Po dokončení terminálu stavbaři upraví také nedaleké Riegrovo náměstí před nádražím Českých drah. Všechny stavební práce by měly podle původního harmonogramu skončit na podzim 2008.

Autobusové nádraží v H. Králové bude mít zpoždění přes dva měsíce >
V Hradci začala stavba nového autobusového nádraží >
DB: Stavba nádraží v Hradci Králové by měla začít v srpnu >
Hradec Králové vypíše nový tendr na stavbu autobusového nádraží >
Tendr na nádraží v Hradci Králové se zřejmě bude opakovat >
Stavbu autobusového nádraží v Hradci zdrží odvolání Skansky >
0 komentářů
přidat komentář