Boleslav zbourá populární restauraci, protože kazí dojem z města

Vložil
ČTK
05.11.2007 12:00
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - Restauraci Dallas, mezi boleslavskými štamgasty velmi populární, čeká počátkem příštího roku demolice. Rada města rozhodla, že hospoda musí do konce letošního roku ukončit svůj provoz a následně bude celý objekt zbourán. Kazí celkový dojmem z části města, v níž se nachází, řekl náměstek primátora Adolf Beznoska.
    Restaurace stojí u křižovatky ulic Havlíčkova a J. Palacha. "Ten objekt se do této lokality nehodí," uvedl náměstek. Montovaná buňka, v níž je hospoda provozována, hyzdí své okolí i podle některých obyvatel Boleslavi. O její demolici se uvažovalo již v minulém volebním období, kdy se zde plánoval projekt výstavby bytových domů, ale i  supermarketu.
    O dalším osudu této lokality po demolici zatím není rozhodnuto, některé pozemky v místě navíc patří soukromým vlastníkům. Pokud by se je městu podařilo vykoupit či směnit, může dále plánovat další osud této plochy. "Ideální by tam podle mého názoru byla výstavba bytů," řekl náměstek s  tím, že je zásadně proti výstavbě dalšího obchodního centra v této části města.
    Bourat se z rozhodnutí radních bude také montovaný objekt ve Václavíkově ulici, který již nevyhovuje a jeho rekonstrukce by byla podle Beznosky příliš drahá. Dům mají v nájmu čtyři subjekty, všechny dostanou okamžitou výpověď. "Rodinnému centru Kulíšek, které tam provozuje bohulibou činnost, město zajistí co nejrychleji náhradní prostory. Ostatní si budou muset pomoci sami," dodal náměstek. Město také uvažuje o výstavbě nového objektu v této lokalitě, kde by mohlo vzniknout i zázemí pro dopravní hřiště v sousedství.
0 komentářů
přidat komentář