Včera se poprvé sešel pracovní tým Národní knihovny

Zdroj
Tereza Měrtlová
Vložil
ČTK
28.10.2007 21:15
Praha

Praha - Pracovní tým, který bude řešit situaci kolem zamýšlené nové budovy Národní knihovny dnes odsouhlasil složení pracovních skupin a otázky, kterými se budou jednotlivé skupiny zabývat. Dnešního prvního jednání v  rezidenci pražského primátora Pavla Béma (ODS) se účastnilo pouze předsednictvo týmu. Autor vítězného návrhu na budovu architekt Jan Kaplický chyběl.
    Další schůzka naplánována na čtvrtek 8. listopadu. Podle zdroje ČTK by už tým NK měl na setkání kontrolovat výsledky práce jednotlivých skupin. Kromě Béma se schůzky zúčastnili ředitel NK Vlastimil Ježek, první náměstek ministra kultury František Mikeš, ředitel Útvaru rozvoje města Bořek Votava, ředitel památkového odboru magistrátu Jan Kněžínek a ředitelka novodobých fondů NK Bohdana Stoklasová.
    Pracovní skupiny tvoří architekti, památkáři a právníci. Osoby navrhovala NK po konzultaci s Kaplickým. Dnes prý předsednictvo složení skupin neměnilo. Experti se podle informací magistrátu sejdou v průběhu příštího týdne. Výstupy pracovních skupin i pracovního týmu budou zveřejňovány na internetových stránkách www.magistrat.mesto-praha.cz.
    Podle Béma existuje v  souvislosti s případnou výstavbou knihovny podle Kaplického studie na Letné pět potíží. Jsou to pozemky, územní plán, dodržení pravidel mezinárodní architektonické soutěže a památkářské hledisko a peníze na výstavbu.
0 komentářů
přidat komentář