Lávka pro pěší má do roka spojit starý a nový Barrandov

Zdroj
Libuše Hanzalová
Vložil
ČTK
09.11.2005 17:20
Praha

PRAHA - Do roka má být hotova lávka pro pěší, která překlene rušnou ulici K Barrandovu v Praze 5. Bezbariérová lávka neobvyklého tvaru povede od stejnojmenné tramvajové zastávky ke Geologické ulici a propojí starý a nový Barrandov. Cyklistům zkrátí cestu do Chuchelského háje. Stavba vyjde na zhruba 25 milionů korun. Vše zaplatí smíchovská radnice, řekl dnes novinářům mluvčí Prahy 5 Jiří Baumruk.

Radnice se rozhodovala mezi dvěma variantami. Vyhrál návrh architekta Patrika Kotase, který projektoval tramvajovou trať na Barrandov. "Bude to trochu futuristická stavba, která zapadne do prostředí a odpovídá i charakteru tramvajové tratě," uvedl mluvčí. Lávka ve tvaru písmene S bude podle něj vyhovovat pěším, cyklistům i vozíčkářům.
Lávka byla původně součástí projektu nové tramvajové trati, ale později z něj vypadla. Občané si stěžují, že je velmi obtížné rušnou komunikaci bezpečně přejít. Proto se radnice Prahy 5 rozhodla, že lávku postaví sama. Rada v těchto dnech vypsala výběrové řízení na zhotovitele stavby. "Věříme, že příští rok touto dobou už lávka bude sloužit," dodal mluvčí.
0 komentářů
přidat komentář