Jednání zastupitelů o stavbě mostu v Přerově skončilo patem

Zdroj
Alena Petrželová
Vložil
ČTK
12.09.2007 10:20
Přerov

Přerov - Patem skončilo projednávání stavby nového Tyršova mostu v Přerově. Přerovští zastupitelé návrh radních postavit na místě současné lávky most podle návrhu pražské Architektonické kanceláře Aleny Šrámkové nepodpořili. Investici přitom město zvažuje již několik let. Nynější lávka směřující k  památkové zóně je přitom v dezolátním stavu.
"Zastupitelé se neusnesli na ničem, nepodpořili ani variantu rady, ani návrh opozice posunout rozhodnutí o  dva měsíce. Jednání se zasekla na názorech na architektonickém řešení mostu i na otázce dopravy," řekl dnes ČTK mluvčí přerovské radnice Bohuslav Přidal. Podle návrhu radních měl být most jednosměrně od centra průjezdný a v okolí mělo být upraveno dopravní značení.
Podle mluvčího radnice je jednou z variant i  to, že by se dala lávka opravit a mohla by po nějakou dobu ještě fungovat pro pěší. Tato varianta by přišla na tři miliony korun.
O stavbě mostu uvažovalo již bývalé vedení radnice. Na místě chtělo vybudovat most s lanovou konstrukcí, který zvítězil v architektonicko-urbanistické soutěži. Tento návrh ale nepodpořili ani obyvatelé ve veřejné anketě, ani památkáři a ornitologové. Ochránci přírody totiž poukazovali na to, že se lana stanou smrtelnou pastí pro ptáky žijící v okolí řeky Bečvy.
Nové vedení radnice poté rozhodlo, že most vytvoří podle návrhu pražské Architektonické kanceláře Aleny Šrámkové, který skončil v soutěži druhý. Most měl být zdoben sochami a lidé zde měli najít i lavičky či stánky. Stavba mostu si měla vyžádat podle odhadů 60 milionů až 70 milionů korun. Radnice chtěla na investici získat dotaci z Regionálního operačního programu či ze státního rozpočtu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články