MfD komentuje dění okolo brněnského nádraží

Vložil
ČTK
12.09.2007 10:10
Praha

Praha - Mladá fronta Dnes komentuje dění okolo zamýšleného přesunu brněnského nádraží. Před třemi lety kvůli tomu bylo největší obecní referendum v zemi a vzhledem k tomu, že Praha si svůj záměr kandidovat na olympiádu za téma k hlasování nevybrala, asi to i nadlouho největším obecním referendem zůstane, píše MfD.
    Od té doby projelo mnoho pendolin po koridoru z České Třebové do Břeclavi. Všechna zastavila na stařičkém brněnském nádraží. A jednoho dne podle deníku přijela i změna - ČSSD vystřídala na radnici ODS.
    Sociální demokraté vzali do koalice i odpůrce přesunu a kolotoč "kam s nádražím" začal znovu, připomíná list. Název odsunutá varianta podle něj znamenal pořád totéž: asi 800 metrů na jih od stávajícího hlavního nádraží. Zato varianta nádraží v centru byla původně na místě staré budovy a pak se posouvala směrem k "odsunu", až se zastavila po dvou stech metrech. Takže rozdíl mezi oběma variantami činil 600 metrů.
    Závěrů bylo podle deníku několik, nejjasněji zněl ten, že pokud se bude se stavbou otálet, přijde Brno o tučný příspěvek z Evropské unie.
    ČSSD nyní pro dílčí rozhodnutí o nádraží, poté co ostatní z koalice zůstávají na svých pozicích, bude potřebovat podporu opoziční ODS, shrnuje komentátor a dodává, že nádraží není v Brně jedinou problematickou stavbou. "Lze říci, že v Brně je to skoro každá stavba. Důvodem jsou silné ekologické a občanské organizace i hodně pošramocená důvěra v  radnici, na které vládli spíše stavební firmy a obchodníci s realitami než politici," píše MfD.
0 komentářů
přidat komentář

Související články