Areál VUT v Brně doplnila budova se zázemím pro sportovce

Vložil
ČTK
07.09.2007 14:50
Brno

Brno - Sportovní a rekreační areál Vysokého učení technického Pod Palackého vrchem v Brně doplnila nová budova se šatnami, zázemím a kancelářemi. Objekt, který byl dnes slavnostně otevřen, stál 35 milionů korun. Navazuje přímo na moderní víceúčelovou halu, lehkoatletický stadion, tenisové kurty a ostatní sportoviště, s oválem jej spojuje lávka, řekla ČTK mluvčí školy Jitka Vanýsková.
    V prvním podlaží jsou kanceláře učitelů, občerstvení, místnost pro semináře a klubovny. Samostatnou část tvoří posilovna, oddychová místnost s  vířivkou a sauna. Do druhého podlaží umístili architekti Ivan Ruller a Martin Borák šatny, umývárny a zázemí pro atletický stadion i ostatní sportoviště. Ve zbývající části se počítá s místnostmi pro trenéry a rozhodčí. Celá budova je bezbariérová.
    Sousední víceúčelovou halu otevřelo Vysoké učení technické už v lednu. Stála 110 milionů korun a hrací plocha přesahuje 2300 metrů čtverečních. VUT v ní chce také příští rok uspořádat České akademické hry.
    Sportovní aktivity škola již několik let postupně koncentruje do komplexu Pod Palackého vrchem v sousedství kolejního městečka VUT. Podle Vanýskové jde o největší univerzitní sportovní areál v Česku.
0 komentářů
přidat komentář