V pražském Centru Chodov za čtyři miliardy Kč bude na 210 obchodů

Vložil
ČTK
08.11.2005 06:55
Praha

PRAHA - Na 210 obchodů, hypermarket, restaurace a mimo jiné fitness centrum a bowling se nachází v novém pražském nákupním Centru Chodov, které se veřejnosti otevře ve středu. Čtyřpodlažní komplex za čtyři miliardy korun je první ze tří fází multifunkčního projektu, v němž vzniknou i kanceláře a byty. Celý projekt za deset miliard korun by měl být dokončen zhruba v roce 2010. ČTK to dnes řekl obchodní ředitel investorské firmy Rodamco Europe Martin Macháč.

"Unikátní je Centrum Chodov v tom, že je zde zastoupení všech módních firem působících na českém trhu," poznamenal Macháč. Na ploše 55.000 metrů čtverečních tak lidé najdou obchody například H&M, Mark&Spencer, New Yorker či Zara. "Všechny obchodní plochy jsou plně pronajaty," dodal Macháč.
Návštěvníkům centra je k dispozici 2600 parkovacích míst, z toho je zhruba 750 parkovacích míst P+R. Po dokončení všech tří fází se počet parkovacích míst zvýší až na 4000.
Společensko-obchodní Centrum Chodov se nachází uprostřed obytné čtvrti, která počtem obyvatel dosahuje velikosti krajského města. Je napojeno na dálnici D1 a městské komunikace, což vytváří předpoklady pro vybudování nového alternativního městského centra.
Práce na projektu Centrum Chodov začaly v polovině 90. let. Navazuje na dříve plánované kulturní a administrativní centrum Devětsil, které mělo být součástí závěrečné etapy výstavby sídliště Jižní Město. Po dokončení všech tří fází se Centrum Chodov bude nacházet na 180.000 metrech čtverečních.
Centrum Chodov postavila největší stavební firma trhu, Skanska CZ. Developerem projektu je holandská společnost AM Developement, která se zabývá výstavbou obchodních a administrativních center, rezidenčních a polyfunkčních projektů. Vedle Nizozemska působí ve Francii, Belgii, Německu, Španělsku, Portugalsku a Velké Británii. V České republice k jejím projektům patří obchodní centrum Olympia Plzeň či Olympia Olomouc.
Společnost Rodamco Europe v Praze vlastní a spravuje nákupní a zábavní Centrum Černý Most. Jde o jednu z největších evropských společností na trhu komerčních nemovitostí. V Evropě vlastní více než 65 nákupních středisek, vedle České republiky zejména v Nizozemsku, Švédsku, Dánsku, Francii, Španělsku, Portugalsku, Polsku, Maďarsku, Německu, Belgii a na Ukrajině. Ve Švédsku a Španělsku je Rodamco Europe největším vlastníkem maloobchodních jednotek, v Nizozemsku a ve Francii patří mezi tři největší vlastníky.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
další etapa
Honza
17.03.08 08:43
jen to ne
Vích
17.03.08 09:15
zobrazit všechny komentáře

Související články