Cheb připravil cyklus přednášek o městské architektuře

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
27.08.2007 18:30
Cheb

Cheb - Chebská radnice připravila společně s chebským muzeem, knihovnou a divadlem cyklus přednášek architektů, kteří ve městě působili nebo působí a zapsali se do tváře města. Cyklus Město sobě má lidem zejména poskytnout informace o práci architektů, z diskuse s veřejností ale mají vzejít také nové podněty, řekl dnes novinářům městský architekt Václav Zůna. Přednášky začnou 4. září a budou pravidelně pokračovat až do konce listopadu.
    V šesti přednáškách si šest architektů zvolilo vlastní témata. Zahajovací přednášku 4. září bude mít architekt Luděk Vystyd. "Je to takový nestor chebské architektury, který tu působí už třicet nebo čtyřicet let," poznamenal Zůna.
    Dalšími přednášejícími bude například architekt Tomáš Šantavý, který zpracovává projekty chebského hradu nebo komplexu Františkán, či architekti z  Atelieru 69, který se podílel například na revitalizaci Poohří nebo projektu pěší zóny. Václav Zůna představí roli městského architekta a Petr Velička, který je autorem například zahradního pavilonu na loňské Krajinné výstavě, nastíní možnosti krajinářské architektury.
    "Poslední přednáškou bude moderovaná diskuse architektů s veřejností na téma Vize a způsoby rozvoje města. Architekti a veřejnost budou diskutovat o tom, kam by mělo po odborné stránce město směřovat. Může to být i polemika se strategickým plánem," doplnil Zůna.
    Veřejnost si bude moci podívat na architekturu města z pohledu architektů a všimnout si například míst, kde vzniká konflikt mezi historickou podobou města a architekturou posledních několika desítek let.
0 komentářů
přidat komentář