Ochránci dat znovu pokutovali za seznam lidí s regulovaným nájmem

Vložil
ČTK
24.08.2007 13:10
Praha

Praha - Úřad na ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) už podruhé potrestal Hnutí na obranu majitelů realit za to, že na svých internetových stránkách zveřejnilo seznamy veřejně známých osob, které bydlely nebo stále bydlí v bytech s regulovaným nájemným. Sdružení tentokrát dostalo pokutu 50.000 korun. Je to sankce výrazně nižší, než úřad udělil za první zveřejnění seznamu. Tehdy pokuta činila 550.000 korun.
    "S rozhodnutím o udělení druhé pokuty nesouhlasíme, je to absurdní," řekl serveru Girolamo Giormani, který sdružení vede. Hnutí prý proti udělení pokuty podalo rozklad. Sankce je tedy zatím nepravomocná.
    Sdružení majitelů realit zatím nemusí platit ani první pokutu ve výši 550.000 korun, jež je jednou z nejvyšších sankcí, kterou doposud ÚOOÚ za narušení soukromí uložil. Sdružení se totiž kvůli pokutě obrátilo na soud a ten rozhodl, že pokutu Hnutí na obranu realit zatím zaplatit nemusí.
    Na zveřejněném seznamu jsou podle serveru jména předsedy Sdružení nájemníků Stanislava Křečka, guvernéra centrální banky Zdeňka Tůmy, šéfa ČSOB Pavla Kavánka, soudců Vrchního, obvodních a městského soudu v Praze, 19 nynějších i bývalých poslanců a senátorů a několika pražských zastupitelů včetně starosty Prahy 5 Milana Jančíka.
0 komentářů
přidat komentář