Frýdek-Místek dokončil výstavbu nového autobusového nádraží

Vložil
ČTK
23.08.2007 16:25
Praha

Frýdek-Místek - Stavebníci dokončili výstavbu nového autobusového nádraží ve Frýdku-Místku v lokalitě Na Poříčí. V těchto dnech probíhají kolaudace objektů stavby, to znamená nástupišť, nádražní budovy, ale také kanalizace a přilehlých opravených komunikací. Do konce srpna budou v  areálu nádraží ještě rozmístěny lavičky i odpadkové koše a dodány informační tabule se schématem nádraží i směrové šipky s označením 13 nástupišť, řekla dnes ČTK mluvčí frýdecko-místeckého magistrátu Jana Matějíková.
    Termín zprovoznění autobusového nádraží je podle Matějíkové zcela v kompetenci budoucího nájemce ČSAD Frýdek-Místek a krajského úřadu, který vydává licence pro provozování jednotlivých linek. "Předání stavby do nájmu je plánováno na příští měsíc," dodala. Vyjádření ČSAD Frýdek-Místek ČTK shání.
     Celkové náklady na vybudování nového autobusového nádraží jsou vyčísleny na téměř 61 milionů korun. "Město je hradilo jak z vlastních zdrojů, tak i z dotace EU, která činí asi 24,5 milionu korun. Další prostředky získá město z pronájmu nádraží, tedy od společnosti ČSAD," dodal náměstek primátorky Miroslav Dokoupil. Součástí nádraží je rovněž parkoviště s 26 místy pro osobní automobily, z toho jsou dvě určena pro osoby s průkazem ZTP.
0 komentářů
přidat komentář