Architekti navrhnou novou podobu centra Velkých Pavlovic

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
17.08.2007 12:35
Praha

Velké Pavlovice - Poslední dva týdny mají architekti na to, aby se přihlásili do soutěže, jejímž cílem je navrhnout podobu nového centrálního náměstí ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku. Jejich starosta Pavel Procházka se domnívá, že na radnici bude podáno přibližně 20 návrhů. Z nich vedení města do konce září vybere ten nejlepší, řekl dnes ČTK.

    Velké Pavlovice sice patří ke známým vinařským centrům na Moravě, nemají ale prostory ke konání četných společenských akcí. Tamní centrální náměstí 9. května je pro pořádání vinobraní a hodů příliš těsné na to, aby se na něj vměstnalo asi 5000 lidí.
    "Přinutilo nás to zamýšlet se nad vybudováním nového hlavního náměstí, které by nás nejen vhodně reprezentovalo, ale kde bychom se mohli s milovníky vína a turisty setkávat," uvedl starosta.
    Novým městským centrem by se měl stát prostor mezi autobusovým nádražím a zemědělským statkem se sýpkou z 18. století. Na tomto osmihektarovém území bude část starých budov stržena. Z historických objektů vznikne turistické centrum, počítá se s novou výstavbou obchodů, bank i činžovních domů.
    Především by měla studie navrhnout, jak by mělo být náměstí vytvořeno tak, aby představovalo moderní centrum vinařského města. Stavební práce by podle Procházky mohly začít za rok.

> Odkaz na soutěž na stránkách ČKA
0 komentářů
přidat komentář