Firma Lidové domky chce své klienty odškodnit penězi od obce

Vložil
ČTK
15.08.2007 22:15
Praha

Praha - Firma Lidové domky, které nevyšel rozsáhlý záměr postavit stovky domů v obci Sibřina na okraji Prahy, chce podle televize Nova po obci přes 80 milionů korun. Firma dluží svým klientům odhadem asi 35 milionů korun a nemá peníze, aby jim je vrátila. Proto chce po obci, kterou z této situace viní, aby uhradila firmě náklady a ušlý zisk, uvedla dnes Nova s tím, že roční rozpočet obce je jen šest milionů korun.
    Firma Lidové domky chtěla v obci Sibřina postavit 340 rodinných domů a předem vybrala od klientů desítky milionů korun na zálohách. Proti výstavbě se ale postavili občané a zastupitelstvo letos na sklonku července projekt definitivně zamítlo. O změně územního plánu, která by výstavbu umožnila, se zástupci firmy i vedení obce přeli několik let.
    Firma prý zálohy svých asi 250 poškozených klientů utratila a chce je odškodnit penězi, které získá od obce. "Nyní se naše společnost cítí poškozena stejně jako naši klienti, kterým zástupci obce budoucí realizaci rodinných domků též potvrzovali," řekl jednatel společnosti Pavel Hric.
    Obec ale jakékoli nároky Lidových domků odmítá. "Na změnu územního plánu není právní nárok a je zcela v kompetenci obce o této otázce rozhodovat," řekl starosta Sibřiny a Stupic Jiří Šáda.
    Případ, o němž dnes informovala pražském vydání také Mladá fronta Dnes, podle Novy zřejmě skončí u  soudu.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Lidové domky kradou ve velkém
okradený
18.08.07 08:00
zobrazit všechny komentáře

Související články