Zkrachovalý Průmstav Brno prodává svůj hektarový areál

Vložil
ČTK
30.07.2007 11:30
Brno

Brno - Skoro hektarový areál zkrachovalé firmy Průmstav Brno je k mání za devět milionů korun. Konkurzní správce Marek Indra nabídne pozemky a budovy s odhadní cenou 11,4 milionu koncem srpna v dražbě. Plocha je vhodná nejen pro průmysl, ale i pro bytovou zástavbu, řekl dnes ČTK Indra. Firma spadla do konkurzu letos na jaře, svým věřitelům dluží přes 70 milionů korun.

Ještě loni zaměstnávala brněnská stavební společnost kolem 200 lidí. Rok od roku jí ale klesaly tržby. V roce 2002, kdy měla na jihomoravském trhu jednoprocentní podíl, dosáhly 230 milionů korun. V roce 2005 utržil podnik za rekonstrukce, stavby na klíč a demolice starých objektů o třetinu méně, 157 milionů.
Firma působila v areálu v brněnských Maloměřicích. Ten je nyní na prodej. Do dražby se může přihlásit každý, kdo složí jistinu 1,5 milionu korun. "Pozemky mohou podle územního plánu sloužit například i pro výstavbu rodinných domů, jsou proto zajímavé i pro developery," míní konkurzní správce.
Kromě nemovitostí patří do majetku Průmstavu ještě stroje a zařízení. I tyto položky se budou prodávat v několika samostatných kolech v srpnu. Ani tak se pravděpodobně nepodaří získat peníze na zaplacení všech pohledávek. "Vzhledem k vysokým pohledávkám zaměstnanců, které mají přednost, zbude pro ostatní věřitele nejspíš jen zanedbatelná částka," soudí Indra.
Průmstav Brno byl akciovou společností, seznam jeho majitelů není veřejně přístupný. Indra uvedl, že dle jemu dostupných informací byl v podniku výhradně český kapitál.
0 komentářů
přidat komentář