Rakouský příspěvek na 7. architektonické bienále v São Paulo

Zdroj
Der Standard
Vložil
Petr Šmídek
30.07.2007 09:55
Rakouský deník Der Standard přinesl v úterý 24. července 2007 zprávu o tom, že se kurátorkou rakouské expozice 7. bienále architektury v São Paulo stala Lilli Hollein. Hlavní téma bienále zní „Architecture, the Public and the Private“ a celá akce se uskuteční od 2. listopadu do 16. prosince 2007. Lilli Hollein se rozhodla představit brazilskému publiku architektonickou skupinu feld72, která se postarala o „významný přínos v průzkumu a rozvoji urbanních podmínek“.
Lilli Hollein je dcerou slavného rakouského architekta Hanse Holleina (její bratr Max je ředitelem frankfurtského Städel muzeum). Narodila v roce 1972 a vystudovala uměleckoprůmyslovou univerzitu ve Vídni. Od 1996 pracuje jako nezávislá novinářka píšící o designu a architektuře do řady novin, časopisů a televize. Zároveň je kurátorkou výstav a spoluzakladatelkou skupiny Neigungsgruppe Design starající se publicitu o designu a architektury mezi širokou veřejností.
Německý příspěvek, který má na starosti dvojice kurátorů z frankfurtského DAM, bude prezentovat práci tří architektonických uskupení (KSP Engel und Zimmermann, BeL a Volker Staab). Link>
0 komentářů
přidat komentář