Festival Techfilm nabídne stovku snímků o vědě, technice a umění

Zdroj
Jakub Sochor
Vložil
ČTK
04.11.2005 10:00
Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ - Festival filmů o vědě, technice a umění Techfilm, který se uskuteční od 7. do 10. listopadu v Hradci Králové, nabídne více než stovku snímků. Součástí 43. ročníku festivalu bude také soutěž e-learningových výukových programů a doprovodné semináře, řekla dnes novinářům ředitelka festivalu Mylada Balounová.

Tvůrci snímků letos pořadatelům festivalu zaslali 110 filmů, do soutěže jich porota vybrala 34, šest snímků vyřadila. Ostatní filmy návštěvníci festivalu uvidí v kategorii Panorama či budou promítány na přání. Kromě filmařů z České republiky se na letošní Techfilm přihlásili tvůrci ze 14 zemí.
"Letos poprvé bude v soutěži například snímek z Číny a Makedonie," řekla novinářům Zdena Starostová z organizačního týmu festivalu. Nejvíce snímků bude promítáno v kategorii zdravotnictví a věda, hodně přihlášených filmů se týká také životního prostřední a stylu či historie.
Festival, který se bude konat v budově Univerzity Hradec Králové, nabídne také čtyři semináře, například ve středu odpoledne se uskuteční akce Architektura, duchovní prostor a dokumentární film, několik desítek odborníků se již organizátorům přihlásilo na diskusní fórum Digitalizace a vzdělávání v Evropě, které se uskuteční ve čtvrtek.
Novinkou letošního ročníku festivalu je podle organizátorů také změna festivalových ocenění. Nové sošky, které představují propojení hlavy člověka mostem vědění, vytvořil akademický sochař František Košulič.

> techfilm.cz/default.asp
0 komentářů
přidat komentář