Českobrodská radnice přemení kino v kulturní centrum

Vložil
ČTK
13.07.2007 20:05
Praha

Český Brod (Kolínsko) - Kino u nádraží v Českém Brodě by se mělo přeměnit v moderní kulturní a informační centrum. Radnice jedná o  možnostech jeho přestavby s architektem Davidem Vávrou. Náklady budou určitě nad rámec rozpočtu města, bez dotace se to nezvládne, řekl ČTK místostarosta Jakub Nekolný.
    V opravené budově by kromě kina mělo být například informační centrum, půjčovna DVD nebo kavárna. Přestěhovat by se do ní měla i knihovna.
    O využití budovy město jedná i s místními neziskovými organizacemi a občanskými sdruženími. Podobně postupovalo už při rekonstrukci domu na Husově náměstí, v němž občanské sdružení Leccos provozuje Mateřské centrum Kostička. Oprava se financovala z grantu Středočeského kraje, sbírky mezi podnikateli, výtěžků charitativních akcí i z městského rozpočtu. "Dali jsme tak dohromady chátrající městský objekt a našli pro něj využití," dodal Nekolný.
    Oprava kina naváže na chystanou rekonstrukci nedalekého autobusového a vlakového nádraží. Stavba nového dopravního terminálu bude podle odhadů stát nejméně 40 milionů korun a město na ni požádá o dotaci z Evropské unie.
0 komentářů
přidat komentář

Související články