Na místě přerovské Komuny vyroste supermarket Tesco

Vložil
ČTK
10.07.2007 10:50
Přerov

Přerov - V místě bývalé přerovské památky, spolkového domu Komuna, kterou před časem srovnal se zemí přes nesouhlas ministerstva kultury její majitel, zřejmě vyroste supermarket. Vybudovat ho chce společnost Tesco. Mnoha lidem se záměr nelíbí, informuje dnešní Přerovský deník (Deník).

Podle šéfa stavebního úřadu přerovského magistrátu Jiřího Justa nic nebrání tomu, aby bylo na stavbu vydáno povolení. "V současné době probíhá stavební řízení a pokud nenastanou žádné zásadní problémy, vydáme do konce týdne povolení," uvedl Just. Stavba prodejny by mohla podle něj začít v létě.
Lidé žijící v těsné blízkosti budoucího supermarketu se rozdělili na dva tábory. Mnozí jsou rádi, že už je neohrožuje zbořeniště a konečně se v lokalitě začne něco dít. Druzí stavbu dalšího marketu v centru města odmítají.
"Nejsem z toho vůbec nadšená, žádný takový obchod tady nepotřebujeme. Pár kroků odsud je Albert, o kousek dál zase Delvita. Tesco má navíc provoz sedm dní v týdnu a pokud zde bude i parkoviště, hodně se zvýší provoz," uvedla obyvatelka jednoho z domů v ulici Trávník.
Bývalý spolkový dělnický dům Komuna se stal centrem zájmu sdělovacích prostředků v posledních měsících kvůli překotné demolici budovy, která byla v roce 1963 prohlášena za kulturní památku. Situaci přijel do města dokonce osobně řešit ministr kultury Václav Jehlička. I přes nesouhlas místních obyvatel byl ale objekt nakonec zbourán.
0 komentářů
přidat komentář