Cheb chce zastavět proluky ve městě, možná i podpoří investory

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
11.06.2007 14:55
Cheb

Cheb - Chebská radnice chce zastavět nevyužívané proluky ve městě. S některými zájemci už vedení města jedná. Do budoucna nevylučuje možnost, že z peněz na podporu individuální výstavby tyto investice podpoří, řekl dnes novinářům místostarosta Miroslav Plevný.

    "My si především děláme přehled proluk ve stávající zástavbě, které by byly vhodné k zástavbě. Nešlo by o zástavbu rodinnými domy, ale spíš obytnými domy," uvedl Plevný. Jako příklad uvedl dlouhá léta prázdný prostor v ulici Osvobození u zimního stadionu.
    Podle Plevného je jednou z možností, jak zástavbu proluk podpořit, využití prostředků na podporu bytové výstavby. Město nedávno zrušilo příspěvek 50.000 korun za dokončenou bytovou jednotku, která podle vedení města nebyla pro stavebníky nijak motivující. Ročně ale stály příspěvky město asi dva miliony korun.
    "Umím si představit, že by se tyto peníze daly použít jinak. Hlavně tam, kde město má zájem, aby se stavělo," uvedl Plevný. Jak řekl, mnohdy stavebníky od stavby odradí například to, že k pozemku nevedou sítě a podobně. Právě na odstranění těchto překážek by se podle Plevného mohly peníze efektivněji využít.
    Přestože v některých prolukách by mohlo vzniknout více domů, podle Plevného by bylo vhodnější proluky nabízet investorům jako celek, aby byla výstavba jednotná a jednotlivé stavby se vzájemně neovlivňovaly.
0 komentářů
přidat komentář