Orlová díky státní dotaci přestaví hotelový dům na 121 bytů

Zdroj
Vladislav Sobol
Vložil
ČTK
07.06.2007 11:00
USA

New York

Orlová (Karvinsko) - Orlová na Karvinsku díky více než 66 milionům korun ze Státního fondu rozvoje bydlení zrekonstruuje nevyužité prostory bývalého hotelového domu Doubravan na 121 nových bytů. Některé z nich budou určeny pro staré nebo handicapované lidi. Město nyní eviduje přes 900 žádostí o byt, řekla dnes ČTK mluvčí orlovské radnice Nataša Cibulková.
    "Část bytů bude sloužit osobám s omezenou schopností pohybu a orientace, tedy zejména občanům postiženým pohybově, zrakově, sluchově, mentálně a také starším lidem," dodala. Stavba za téměř 90 milionů korun by měla začít ještě letos, první nájemníci by se do domu měli nastěhovat za tři roky.
    Součástí zmodernizovaného domu budou společné prostory pro uskladnění kol a kočárků, úklidová komora a sklepní boxy. První patro město pronajme ke komerčním účelům. Tvar domu zůstane stejný, architekti ale počítají s opravou fasády, která by měla být oživena novými barvami.
    Hotelový dům Doubravan město odkoupilo od společnosti VOKD v roce 2001 a nastěhovalo tam část část městských úředníků. Vyšší patra ale léta zela prázdnotou.
0 komentářů
přidat komentář