Pozvánka na diskusi o nové budově Národní knihovny v Praze

Zdroj
Radomíra Sedláková, Národní galerie v Praze
Vložil
Tisková zpráva
05.06.2007 14:45
Národní galerie v Praze / Sbírka moderního a současného umění
si Vás dovoluje pozvat na věcnou a nehysterickou diskusi věnovanou projektu nové budovy Národní knihovny v Praze, která se koná ve čtvrtek 7. června 2007 od 14 hodin v auditoriu v 6. patře Veletržního paláce, Dukelských hrdinů 47, Praha 7.

Projekt budovy nové Národní knihovny vyvolal v Česku již téměř nevídaný jev – širokou diskusi o architektuře. Bohužel však většinou nešlo o diskusi v pravém slova smyslu, o uvádění věcných argumentů různých stran, souhlasných či nesouhlasných. Většina vyjádření k projektu nové budovy se nese v duchu emocionálních výkřiků v mezích od „je to geniálně skvělé“ až po „je to úplně špatně“.

Proč – to už zůstává tajemstvím většiny vyjadřujících se. Provokuje nás to. Chceme vědět, proč jsou názory tak vášnivé a tak protichůdné.

Proto vyzýváme k věcné a nehysterické diskusi, která se bude projektem knihovny zabývat, především právě v argumentech pečlivě skládaných vedle sebe a proti sobě.

Zveme k takové diskusi odborníky, tedy architekty, památkáře, urbanisty, teoretiky, historiky a všechny další, kteří už dnes uvažují o tom, jak budoucí knihovnu realizovat, tedy stavitele, ekonomy. Vítáme též zástupce kulturní veřejnosti, kteří nejsou lhostejní k osudu Prahy.

Diskuse proběhne za účasti zástupců ministerstva kultury ČR, architektů-autorů a správců nových knihoven v ČR v nedávné době postavených a za účasti Milana Knížáka, generálního ředitele Národní galerie v Praze

Těšíme se na setkání s Vámi.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Věcná připomínka
Alfa Romeo
05.06.07 03:59
konečně zdravý věty
....
05.06.07 08:19
zobrazit všechny komentáře