Pražský magistrát pronajme volný Kafkův dům

Vložil
ČTK
30.05.2007 11:20
Praha

Praha - Pražský magistrát pronajme Kafkův dům na náměstí Franze Kafky, který se uvolnil po přestěhování úředníků do Škodova paláce v Jungmannově ulici. Ve výběrovém řízení zvítězila společnost V.J.Rott s nájemným 12,5 milionu korun ročně. V budově hodlá zřídit hotel, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Rudolf Blažek (ODS).
    Do soutěže se přihlásilo osm zájemců, v  druhém kole jich zůstalo pět. Nabídka firmy V.J.Rott byla nejvyšší. "Je to částka, která zhruba odpovídá očekávání," uvedl Blažek. Pro město bude nájemné čistým ziskem, všechny jiné náklady ponese nájemce, dodal.
    Většinu budov uvolněných po sestěhování úředníků do budovy v Jungmannově ulici chtělo město pronajmout, nebo prodat. Magistrát už prodal svůj podíl v budově v Pařížské ulici spoluvlastníkům za 66 milionů korun. Výběrové řízení bylo na prodej domu v  Letenské ulici. Zvítězil uchazeč, který nabídl 95,8 milionu korun.
    V případě domu Na Strži dalo město přednost veřejnému zájmu před ziskem, poskytlo jej Domu dětí a mládeže. Cenné historické budovy U Minuty a U Radnice blízko Staroměstského náměstí nebudou využity komerčně. Magistrát je nabídne k pronájmu pro kulturní a společenské účely.
    V městské budově v Žatecké ulici bude nové sídlo Pražské vodohospodářské společnosti, kam se přesune z domu v Cihelné ulici. Technická správa komunikací se přestěhuje ze Štefánikovy ulice.
    Za nájemné a služby v nové budově v Jungmannově ulici magistrát platí ročně 204,5 milionu korun. Vedení města tvrdí, že celkové roční úspory proti stavu před stěhováním dosáhnou asi 30 milionů. Někteří opoziční zastupitelé ale říkají, že stěhování se nakonec ukáže pro město jako ztrátové.
0 komentářů
přidat komentář

Související články