Soukromá škola s britským stylem vzdělávání má nový kampus

Vložil
ČTK
29.05.2007 14:20
Praha


Praha - Anglická mezinárodní škola Praha (EISP) zahájí příští školní rok v novém kampusu v Praze 4. Nové sídlo, které dnes představili zástupci soukromé školy novinářům, sjednotí tři dosavadní školy tak, aby se děti od 18 měsíců do 18 let mohly učit pohromadě. Škola bude mít kapacitu pro 450 až 550 žáků.
    Kampus má hodnotu 216 milionů korun. Součástí jeho vybavení jsou například laboratoře, jazykové učebny, místnosti pro výuku informačních technologií, hrnčířská dílna, prostor pro hudební koncerty a zkoušky, divadelní studio a amfiteátr, tělocvična a sportoviště. V budově bude také ordinace se zdravotní sestrou. Přepravu studentů budou denně zajišťovat školní autobusy.
    Škola bude mít také nového ředitele, od září se funkce ujme Brit Paul Brewster, nahradí dosavadní ředitelku školy Sylvii Mayovou. Pedagogické zkušenosti nasbíral v Británii, kde vyučoval matematiku a výpočetní techniku.
    Roční školné se v EISP pohybuje od několika desítek do několika set tisíc korun v závislosti na stáří dítěte a jeho docházce. Studenti ve věku od 14 do 16 let mohou žádat o sociální stipendia, na příští rok jsou volná ještě poslední dvě místa. V současnosti se ve škole vzdělávají žáci 36 národností.
0 komentářů
přidat komentář