Telefónica se odstěhovala ze Žižkova na Pankrác

Vložil
ČTK
23.05.2007 11:05
Praha

Praha - Největší telekomunikační operátor Telefónica O2 změnil své sídlo. Přibližně 1500 zaměstnanců společnosti se ze žižkovského sídla a různých objektů v Praze už z větší části přestěhovalo do nové centrály, která se nachází v prostorách nedávno dokončené budovy Gamma BB centra na Pankráci u  brněnské dálnice D1. ČTK to řekl mluvčí Martin Žabka.
    "Do konce měsíce bude naprostá většina zaměstnanců sedět v novém sídle," dodal Žabka s tím, že přesun pracovníků začal minulý měsíc.
    Firma před privatizací původně zvažovala, že na Žižkově v těsném sousedství stávajícího sídla postaví nový objekt, ale nakonec zvolila pronájem prostor od společnosti Passerinvest. V jiné části BB centra již je umístěna mobilní divize Telefóniky, bývalý Eurotel. V  lokalitě sídlí i další firmy, jako je ČEZ, Hewlett-Packard nebo Microsoft. Pracovníky firem dopravuje od metra bezplatná kyvadlová linka.
    Nové sídlo Telefóniky má tři podzemní a deset nadzemních podlaží. Celkem firma obsadila přibližně 30.000 metrů čtverečních převážně kancelářských ploch. Součástí je i podzemní parkovací stání pro zhruba 500 automobilů.
    V Olšanské ulici na pražském Žižkově si firma ponechá jen dominantní budovu mezinárodní telefonní ústředny a ostatní objekty prodá. Telefónica stále počítá s prodejem zhruba 400 nepotřebných nemovitostí v hodnotě až devět miliard korun. Firmě při prodeji radí společnosti Erste Corporate Finance a Knight Frank. Koncem dubna měl poradce získat indikativní nabídky pro první fázi prodeje, podrobnosti však firma nezveřejnila.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Zbourat původní budovu
Asmodeus
23.05.07 02:25
zobrazit všechny komentáře