Investor postaví v sokolovské čtvrti Šenvert nové byty

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
03.05.2007 13:05
Sokolov

Sokolov - Pozemky, které město Sokolov nedávno získalo v dražbě ve čtvrti Šenvert, se brzy změní ve staveniště. Soukromý investor zde plánuje vybudovat bytové domy s asi 20 byty, informoval dnes novináře místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák.

    Město získalo pozemky po bývalém skladu s tím, že je chce využít právě pro stavbu rodinných nebo bytových domů. "Nejprve jsme ale nabídli pozemky případným investorům, kteří by celou výstavbu financovali. A zájem byl velký," uvedl Dvořák.
    Z pěti nabídek vybrala rada investora, který by nejen sanoval pozemky od ekologické zátěže, ale i postavil domy a zázemí včetně parkovišť nebo malého hřiště. "Nyní budeme jednat s firmou o konkrétních podmínkách smlouvy," doplnil Dvořák.
    Protože celý Šenvert je čtvrtí s rodinnými domy, nové objekty by neměly architektonicky vybočovat. Mělo by proto jít o maximální dvoupodlažní stavby. Celkem by na pozemcích o ploše přes 4000 metrů čtverečných mohlo vzniknout až 20 bytů.
    Město v dražbě pozemky získalo za zhruba 800.000 korun. Při prodejní ceně 250 korun za čtverečný metr se městu peníze za nákup pozemků vrátí s mírným ziskem. Navíc bez nutnosti vlastních investic zajistí výstavbu dalších bytů a zkulturnění dosud nevábné části čtvrti.
    Vedení Sokolova se dlouhodobě snaží bytovou výstavbu zajišťovat ne z vlastních zdrojů, ale pouze nabídkou výhodných podmínek pro soukromé stavitele. Takto bylo v posledních letech postaveno už několik bytových domů a další jsou v přípravě.
0 komentářů
přidat komentář