V K. Varech blokovalo symbolicky několik lidí stavbu nové haly

Vložil
ČTK
02.05.2007 18:05
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V Karlových Varech dnes dopoledne blokovalo deset lidí stavbu nové multifunkční haly v části Tuhnice. Spíše symbolického protestu se zúčastnili aktivisté z petičního výboru proti stavbě haly, jež má stát asi jednu miliardu korun. Protestující postávali u vjezdů na staveniště přibližně hodinu a poté se zase rozešli. Člen výboru Otomar Homolka novinářům řekl, že takto chtějí protestovat až do pátku.

    Akce se obešla bez konfliktu, aktivisté si netroufali příjezdové cesty ke staveništi zcela uzavřít. Pouze se dohadovali s několika řidiči nákladních automobilů, kteří přiváželi beton. Na místě proto nemusela nijak zasahovat bezpečnostní agentura ze stavby. Nebyla přivolána ani městská nebo státní policie.
    Aktivisté, kteří nesouhlasí se stavbou haly, chtěli blokovali staveniště už v pondělí. Tady ale vzhledem k úternímu státnímu svátku už nikdo nepracoval. Ani dnes se ovšem na stavbě naplno nepracovalo, protože se konal pravidelný kontrolní den. "Na staveniště nepovolaní lidé vstoupit nesmí a pokud by nějak výrazněji omezovali provoz na veřejné komunikaci, museli bychom se situací zabývat. Zatím k tomu ale důvod nebyl," informoval ČTK náměstek primátorky Petr Keřka.
    Na stavbě multifunkční haly, jež začala 1. února a provádí ji sdružení firem Syner, Baustav a Metrostav, pokračují zemní práce a dokončují se základy. Hala by měla být hotová do dvou let. Ve městě nyní kolují dvě petice. První požadující zastavení stavby, podepsalo už asi 3000 lidí. Druhou, která pro změnu stavbu podporuje, podepsalo kolem 2600 lidí.
0 komentářů
přidat komentář