Pod Ještědem začaly práce na výškové budově pro lyžařské MS

Zdroj
Miloslav Lubas
Vložil
ČTK
24.10.2005 18:30
Liberec

LIBEREC - V libereckém Sportovním areálu Ještěd začala příprava staveniště pro výstavbu šestipatrové budovy, jež poslouží jako zázemí pro skokanské disciplíny při mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009. ČTK to dnes řekla generální sekretářka organizačního výboru šampionátu Kateřina Nyčová.

"Stroje se v současné době pustily do zpevňování svahu, kde budova vyroste. Vytěženou zeminou se rozšíří a zarovná sousední sjezdovka F 10," uvedla Nyčová. Z celkových 11.000 krychlových metrů vybagrované hlíny připadne na vylepšení sjezdovky 7000 kubíků a zbývající 4000 se využijí k úpravám skokanského střediska.
Šestipatrová budova vyroste na stráni nad dojezdem skokanských můstků zřejmě do konce příštího roku. Pořadatelé MS ji chtějí vyzkoušet již při závodech Světového poháru. Počítá se rovněž s využitím výškové budovy pro veřejnost. Kromě prostorů VIP a tiskového střediska v ní totiž vznikne restaurace s celoročním provozem. Podle materiálu schváleného českou vládou si vybudování šestipatrové budovy vyžádá 72 milionů korun. Uvolněny budou ze státního rozpočtu.
0 komentářů
přidat komentář