Revitalizaci starých továren by mohl řídit národní koordinátor

Vložil
ČTK
18.04.2007 12:40
Brno


Brno - Revitalizaci starých a nevyužívaných areálů v Česku by mohl mít na starosti národní koordinátor. Funkci, která by byla na úrovni ministra, navrhuje agentura CzechInvest. Koordinátor by měl mít na starosti přípravu strategického plánu a dohled nad revitalizací brownfieldů, řekla dnes na Stavebním veletrhu v Brně Ivana Novotná z CzechInvestu.
    Plán agentury počítá s obnovou většiny ze 3100 brownfieldů do roku 2025. O investice ve výši 100 miliard korun se podělí stát, Evropská unie a developeři.
    O brownfieldy se kromě CzechInvestu starají i kraje, obce a ministerstva pro místní rozvoj, průmyslu a ochodu a životního prostředí. "Ne všichni jsou si dnes vždy vědomi, co ti druzí zrovna dělají," popsala situaci Novotná. Koordinátor zodpovědný za národní strategii brownfieldů by všechny informace z nižších míst shromažďoval, k dispozici by mohl mít i vládní meziresortní komisi. Podobná komise už funguje v souvislosti s průmyslovými zónami.
    Národní koordinátor není v Česku novinkou. Vláda zřídila podobnou funkci například kvůli přípravě na zavedení eura nebo zahájení digitálního vysílání.
0 komentářů
přidat komentář