Lidé ve Valašském Meziříčí chtějí po městě zrušení stavby centra

Zdroj
Michaela Bradová
Vložil
ČTK
18.04.2007 12:10
Brno

Valašské Meziříčí (Vsetínsko) - Přibližně tisícovka obyvatel Valašského Meziříčí požádala v petici vedení města o zrušení smlouvy s  investorem, který chtěl v proluce na Masarykově náměstí postavit polyfunkční centrum. Objekt za zhruba 300 milionů korun, který má zahrnovat supermarket, prodejny, administrativní prostory, byty a parkoviště, měl být dokončen v  polovině roku 2005. Firma CTP Invest ho ale ještě nezačala stavět. Stavební řízení je přerušeno, investor nepředložil všechny potřebné podklady. ČTK to sdělil mluvčí radnice Josef Beneš.

    Společnost CTP Invest na počátku letošního roku ale ČTK sdělila, že se projektu, do kterého již výrazně investovala, vzdát nechce. Tvrdí, že zpoždění způsobily fakty, které nebylo možné ovlivnit. Jde například o dědické řízení.
    Město petici vzalo na vědomí. Lidé v ní zastupitele dále žádají, aby už nepřipustili jednání o  výstavbě dalších obchodních center ve středu města.
    Ukončení smluvního vztahu s firmou CTP Invest požadují po starostovi také zastupitelé. Důvodem je neustálé oddalování zahájení stavby a také několikrát pozměněný záměr. Většina z  nich upozorňuje na to, že několikrát pozměněný projekt je špatný a zkomplikuje již tak špatnou dopravní situaci v centru města.
    V polyfunkčním centru má vzniknout supermarket, prodejny, kanceláře, byty či podzemní garáže. V červnu 2001 město uzavřelo s developerem několik smluv, výstavba měla být zahájena v  červenci 2002. Poslední termín, v pořadí již pátý, vypršel na konci září 2005. Firma již dříve uvedla, že projekt chce dovést do zdárného konce. Za hlavní překážku, která opakovaně oddaluje stavbu, označila administrativní průtahy.
    Město a CTP Invest v minulosti uzavřely tři smlouvy. Z nich už ale platí jen ta, která upravuje podmínky pronájmu obecních pozemků. Pokud ji radnice neprodlouží a investor stavbu mezitím nedokončí, letos 30. června skončí také její platnost. I poté ale hrozí patová situace. Třetina pozemků roztroušených po celé proluce patří investorovi, který je koupil od soukromých vlastníků.
    Firma CTP byla založena v roce 1996 skupinou nizozemských developerů a investorů. Firma se zaměřuje především na výstavbu výrobních, logistických a také kancelářských provozů. V ČR společnost CTP provozuje sedm průmyslových zón, například v Brně, Humpolci či Plzni. Vybudovala i administrativní centra v Brně a Ostravě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články