V Židlochovicích se začne do měsíce stavět obchodní centrum

Vložil
ČTK
12.04.2007 12:00
Praha

Židlochovice (Brněnsko) - Na místě bývalého cukrovaru v Židlochovicích na Brněnsku se do měsíce začne stavět obchodní centrum. Hned po vydání stavebního povolení se začne s demolicemi starých staveb a zároveň s první etapou centra, řekl dnes ČTK majitel developerské společnosti Svatoslav Outulný. Do projektu chce investovat 100 milionů až 150 milionů korun. Supermarket a první obchody pak budou v provozu na konci roku.

Hektarový pozemek se zchátralými stavbami poblíž středu města by se měl do dvou let změnit k nepoznání. Stane se druhým centrem Židlochovic a protipólem historického náměstí na protějším břehu Svratky, míní Outulný. Už loni začala radnice s prvními demolicemi, za tři týdny se v nich bude pokračovat. Z cukrovaru, který léta nefunguje, zbude jen komín a filtrační věž.
Přízemí věže bude hlavním vstupem na jakési náměstí, které uprostřed nových staveb vznikne. "Do patra věže prozatím chceme umístit část technického zázemí a nejvyšší část bude možno využít jako vyhlídkový prostor," uvedl Outulný.
V první etapě by měla vzniknout obchodní pasáž a supermarket. Příští rok pak druhá část obchodů a společenské centrum. "Pokud ale budeme mít rychle potvrzené nájemce do obchodů, budeme se snažit stihnout celé centrum ještě do konce roku," řekl Outulný. Obchodní galerie nabídne hlavně drobný a specializovaný prodej a služby. Právě proto se proti centru staví část místních podnikatelů, připomněl starosta Jan Vitula. "Většina z nich už se ale s konkurencí smířila," doplnil.
Město s víc než 3000 obyvateli nedaleko Brna bude do dvou let nabízet také nové bydlení. Už teď se v blízkosti zámecké zahrady dostavuje oblast rodinných domů. Hned vedle, za obchodním centrem, vyrostou ještě tři třípodlažní bytové domy.
0 komentářů
přidat komentář