V K. Varech se sešli odpůrci i příznivci stavby multifunkční haly

Vložil
ČTK
05.04.2007 12:10
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V Karlových Varech se dnes na mítinku v centru města setkaly zhruba tři stovky odpůrců i příznivců multifunkční haly, jejíž výstavba začala ve čtvrti Tuhnice letos v únoru. Setkání svolal petiční výbor protestující proti stavbě asi za jednu miliardu korun, který požaduje pozastavení této akce a její přehodnocení. Podle iniciátorů petice nemá město na takový projekt dostatek peněz a nezvládne ani její provoz.

    Iniciátorem petice i mítinku je Otmar Homolka, který s dalšími členy výboru znovu opakoval řadu důvodů, proč halu nestavět. Mezi nejčastějšími argumenty zaznívalo dlouhodobé zadlužení města a pozastavení dalších potřebných staveb. Například domova pro důchodce. Další člen petičního výboru, architekt Josef Janů, pak zpochybnil, že by měla být nová hala multifunkční. Podle něj bude sloužit výhradně hokejistům a na jiné sporty se nedostane. "Aby byla opravdu víceúčelová, musela by stát ještě mnohem více," uvedl.
    Iniciátoři mítinku postupně zvali k mikrofonům rovněž některé opoziční zastupitele a setkání týkající se haly se změnilo v politický mítink zaměřený proti současné karlovarské vládnoucí koalici ODS a ČSSD. Řečníci například kritizovali nedávný prodej několika historických domů i výběrové řízení na zhotovitele haly. Několikrát také zazněla slova o korupci. Na tyto argumenty reagovali pískáním a výkřiky příznivci haly, kteří rozvinuli rovněž několik transparentů s texty podporujícími výstavbu haly.
    Nikdo z vedení města nebo koalice ODS a ČSSD se dnes mítinku nezúčastnil a nevystoupil na něm. Setkání svolané kvůli hale se obešlo bez incidentů.
    Na stavbě multifunkční haly, jež začala 1. února a provádí ji sdružení firem Syner, Baustav a Metrostav, nyní intenzivně pokračují zemní práce a příprava základové jámy. Hala by měla být hotová do dvou let. Ve městě nyní kolují dvě petice. První požadující zastavení stavby, podepsalo už asi 1500 lidí. Druhou, která pro změnu stavbu podporuje, podepsalo kolem 1700 lidí.
0 komentářů
přidat komentář