Bývalý parčík v centru Brna zaplní administrativní centrum

Zdroj
Lukáš Sapík
Vložil
ČTK
30.03.2007 16:30
Brno

Brno - V centru Brna se začnou letos stavět další kanceláře. Osmipatrový komplex na rohu Benešovy, Orlí a Divadelní ulice nabídne 5650 metrů čtverečních kanceláří a obchodů, řekla dnes ČTK Zuzana Opluštilová z  developerské firmy OV comp. Dům za 120 milionů korun bude z velké části prosklený, v jeho čele bude prosklená věž.
Pozemek poblíž Malinovského náměstí je jednou z posledních volných ploch v centru města. Dříve tam byl parčík, několik posledních let je ale pozemek nevyužitý. Nyní tam bude stát dům podle návrhu architekta Borise Hály. V posledních letech připravil mimo jiné několik projektů pro sídla bank.
Kanceláří v centru města v posledních letech podstatně přibylo. Kromě prostor ve starších budovách vyrostlo několik objektů v Lidické ulici nebo na centrálním náměstí Svobody.
Konkurencí jsou jim i kancelářské komplexy těsně za hranicemi středu města, mimo jiné Spielberk Office Center či Brno Business Park. O dalších administrativních plochách se mluví v souvislosti s přesunem vlakového nádraží na jih od centra. OV comp si ale při zaplňování ploch věří. "Samozřejmě určité obavy jsou, ale věříme, že budeme úspěšní," uvedla Opluštilová.
Prázdný je zatím také pozemek naproti plánovanému domu firmy OV comp. Dnes už tam měl stát multifunkční objekt s hotelem CD Palace. Společnost Morávka, která projekt připravila, už má stavební povolení, budovat ale zatím nezačala. Její zástupce Oldřich Vlašic ČTK už dříve řekl, že Morávka projekt předala jinému investorovi. Jeho jméno ale nechtěl říci.
11 komentářů
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
...
Pavel Nasadil
30.03.07 05:55
...
ondrejcisler
30.03.07 11:09
Redakce-oprava !
Radim Krátky
31.03.07 11:48
avantgardní architekt?
tovyx
31.03.07 03:14
zobrazit všechny komentáře