Praha prodává pozemek na Národní třídě zřejmě za rekordní cenu

Zdroj
Michal Burian
Vložil
ČTK
20.10.2005 18:10
Zlín

    PRAHA - Město Praha prodává pozemek na Národní třídě v centru metropole zřejmě za rekordní cenu. Za parcely o výměře 783 metrů čtverečních by mělo získat 183,77 milionu korun. Prodej firmě Ditrich, která nabídla nejvyšší cenu, dnes schválili zastupitelé. Na druhém místě skončila ve výběrovém řízení společnost Alborg s nabídkou 120 milionů korun.
    Cena za metr čtvereční vychází z nabídky firmy Ditrich na 234.700 korun. "Nemám informaci, že by někdy byla cena vyšší," řekl radní Pavel Klega (ODS). Vysokou částku v minulosti získalo město za pozemek pro výstavbu Hypobanky na náměstí Republiky. Podle radního to bylo 140.000 korun za metr čtvereční.
    Nyní prodávaný pozemek je jedinou volnou prolukou na Národní třídě. V současnosti slouží jako parkoviště. V cenové mapě je hodnota těchto parcel vyčíslena na 22.090 korun za metr čtvereční.
    Společnost Ditrich tam chce postavit sedmipatrovou víceúčelovou budovu. V suterénu má být relaxační zařízení, v přízemí vstupní hala, restaurace a obchod. Ve třech patrech domu mají být hotelové pokoje, v dalších třech byty.
0 komentářů
přidat komentář