U Slezskoostravského hradu vyroste obří přírodní amfiteátr

Vložil
ČTK
24.03.2007 15:30
Ostrava

Ostrava - Přírodní amfiteátr až pro 15.000 lidí vyroste u  Slezskoostravského hradu v Ostravě. Nová plocha se má stát místem pro hudební i  divadelní festivaly. Stavba nového amfiteátru je odhadována na 30 miliónů korun a sloužit by mohla začít už v příštím roce, informuje dnešní Právo v příloze pro severní Moravu a Slezsko.

    Amfiteátr vznikne po jednoduchých terénních úpravách, řekl deníku Karel Burda, ředitel městské společnosti Ostravské výstavy, které areál hradu mají ve své správě. Z jedné strany bude vstup a hlediště, z druhé pak jeviště s mobilním zázemím. "Stromy v okolí nechceme kácet. Naopak je využijeme a vytvoříme tak velice příjemnou plochu, stíněnou přírodní zelení, což nemá většina míst, kde se festivaly konají. Běžně se festivaly dělají například na polích či letištních plochách, kde se není před sluníčkem kam schovat," dodal ředitel s tím, že je nutný velmi kvalitní zátěžový trávník, aby dešťová voda mohla odtékat.
    Festivaly provozované na nové kulturní ploše mají být atypické nejen svým umístěním, ale i atmosférou, kterou nabízí hrad v těsném sousedství. Ten zároveň vytváří další možnost pro zázemí návštěvníkům. Plocha může být využívána například pro nejznámější ostravský festival Colours of Ostrava, dodává list.
    Podle primátora Petra Kajnara (ČSSD) by se mohl amfiteátr stihnout postavit pro festivaly konané v příštím roce. Město se podle něj pokusí na stavbu získat peníze i z evropských fondů.
0 komentářů
přidat komentář