Autoři komiksů reagovali na architektonické projekty

Vložil
ČTK
21.03.2007 13:00
Praha

Praha - V Českém centru Praha v Rytířské ulici dnes začala další výstava z cyklu Odpojeno.Spojeno!, který kurátorsky připravuje Centrum pro středoevropskou architekturu (CCEA). Jmenuje se Architektura a komiks a představuje výběr diplomových prací obhájených v roce 2006 na českých vysokých školách architektonického zaměření v konfrontaci s komiksy předních českých autorů, které vznikly jako reakce na tyto projekty.

    Cyklus Odpojeno. Spojeno! sleduje snahu CCEA o propagaci mladé architektonické generace, propojování architektury s jinými uměleckými obory, prosazování atraktivní a srozumitelné formy prezentace architektury a popularizace architektury a dalších kreativních oborů.
    Kurátoři vybírají vždy z aktuálních architektonických diplomových prací, které byly obhájeny na všech českých vysokých školách architektonického zaměření.
    Čtvrtý ročník cyklu má podtitul Architektura a komiks - úkolem autorů komiksů bylo reagovat na zvolený architektonický projekt a vytvořit samostatné dílo. Výstavu doprovází modely architektonických návrhů a dvouminutové komentáře jejich autorů, komiksové tvůrce reprezentují jak výsledné tisky, tak originální kresby a skici.
0 komentářů
přidat komentář