U brněnské výpadové silnice na Vídeň vyrostou další kanceláře

Zdroj
Lukáš Sapík
Vložil
ČTK
13.03.2007 07:35
Brno

margin: 0px 0px 4px 10px;
Brno - Podél výpadové silnice na Vídeň v jižní části Brna vyrostou další kanceláře. Investoři rozšíří administrativní centra Brno Business Park a Vienna Point. Celkem 21.000 metrů čtverečních podél ulice Vídeňská vyroste ještě letos a pak v polovině roku 2008, zjistila ČTK. Investice do obou projektů přesáhnou 550 milionů korun, stejnou částku firmy vložily do prvních etap.

Lokalita je jednou z nejatraktivnějších a nejdražších v Brně, podotkla realitní makléřka Petra Weinbergerová. Vídeňská patří k nejdelším brněnským ulicím. Vede téměř z centra až na konec Brna, mimoúrovňově přetíná dálnici D1. V první části je běžná městská zástavba, na ni navazují sídla firem, obchodní centra a právě komplexy Brno Business Park a Vienna Point.
Dosud oba areály nabízely přes 20.000 metrů čtverečních ploch, menší část v nich je stále volná. Přesto už vedle dvou budov Brno Business Park rostou další dvě a v polovině roku se začne budovat i druhá část Vienna Point. "Nájemci vyžadují plochy kolem 1000 metrů, většinou navíc s možností následného rozšíření. To už ve dvou hotových budovách nemůžeme nabídnout," uvedla Tamara Badálková z firmy Lordship Estates, která Brno Bussines Park provozuje.
Za poslední dva roky vzniklo v Brně několik desítek tisíc čtverečních metrů kanceláří. Podle odborníků začne nabídka postupně převyšovat poptávku. Dalimil Ospalý z developerské firmy Cargo Leasing potvrdil, že si firma velkou konkurenci projektů uvědomuje. "Proto je potřeba hledat mezery na trhu," uvedl.
Projekt Vienna Point zahrnuje i výrobní a skladovací prostory. Cargo využilo starých hal společnosti Chemont, která v areálu dříve sídlila. Ze čtyř hektarů je ale zatím plná jen polovina. "O využití dalších ploch rozhodneme až po zaplnění připravovaných kanceláří," doplnil Ospalý. Firma už jedná s možným hlavním nájemcem chystané etapy.
0 komentářů
přidat komentář