Autodesk ve spolupráci se společností Integrated Environmental Solutions nabídne výkonovou analýzu budov na platformě Revit

Prezentace na výstavě AHR Expo názorně ukázala hodnotu informačního modelu budovy pro dlouhodobě udržitelný návrh

Vložil
Tisková zpráva
12.03.2007 12:00
Autodesk, s.r.o.

DALLAS, AHR Expo, 30. ledna – Autodesk oznámil, že spolupracuje se společností Integrated Environmental Solutions Ltd. (IES) na dalším zdokonalování softwarové platformy Revit o funkce podporující dlouhodobě udržitelný návrh. Na výstavě AHR Expo 2007 prezentoval Autodesk prototyp toho, jak lze pomocí výkonových analytických nástrojů IES v kombinaci s řešením Autodesk Revit Systems přesně analyzovat výkon budov. Takto vygenerovaná data zkvalitní proces rozhodování a poskytnou architektům a inženýrům východisko pro navrhování lépe fungujících, dlouhodobě udržitelných budov.
    „Navrhování lépe udržitelných a energeticky úsporných budov je klíčem ke zmírnění dopadu změn klimatu a ke snižování nákladů na provoz budov. Zásadním směrem dalšího vývoje řešení informačního modelování budov je pro nás rozšiřování možností uskutečňovat na informačním modelu budovy nejrůznější typy analýz,“ řekl Jay Bhatt, viceprezident Autodesk Building Solutions. „Výkonová analýza budov pomůže architektům a inženýrům navrhovat udržitelnější stavby a jsme nadšeni, že na zpřístupnění těchto funkcí na platformě Revit spolupracujeme se společností Integrated Environmental Solutions.“
    Rostoucí množství architektů, návrhářů a inženýrů řeší tyto výzvy pomocí platformy informačního modelování budov Autodesk Revit. Kombinace platformy Revit a nástrojů pro výkonovou analýzu budov, které jsou schopny zkoumat dopady alternativních návrhových strategií, zohlednit fyzikální, klimatické a ekologické faktory a analyzovat využití energií, osvětlení a materiály použité v informačním modelu budovy, pomůže návrhářům dosáhnout vyšší účinnosti provozu a lepšího fungování budov.
    Autodesk a IES spolupracují na zpřístupnění robustních funkcí pro výkonovou analýzu budov na platformě Revit, jež bude realizováno pracovním procesem mezi softwarem Autodesk Revit Systems pro inženýry strojního vybavení budov, elektrorozvodů a instalací a softwarem společnosti IES. Společnosti Autodesk a IES ve své prezentaci na AHR Expo ukázaly, jak lze souběžným použitím těchto dvou aplikací provádět různé výkonové analýzy budov včetně tepelné analýzy, výpočtů zatížení a vyhodnocení slunečního svitu se sestavami LEED a solárními studiemi.
    Tyto komplexní analytické možnosti pomohou návrhářským týmům lépe a důkladněji pochopit komplexní vazby tepelných vlastností, osvětlení a proudění vzduchu v rámci návrhu, umožní jim přijímat informovanější návrhářská rozhodnutí, minimalizovat rizika a optimalizovat výkon budov.
    Dr. Don McLean, generální ředitel společnosti IES Ltd., k tomu poznamenal: „Doufáme, že naše partnerství s Autodeskem prostřednictvím podpory našich nástrojů pro výkonovou analýzu budov pomůže návrhářům ve stavebním průmyslu vyhovět poptávce po dlouhodobě udržitelných návrzích a dále zvýší hodnotu informačních modelů budov.“

Komplexní portfolio softwarových řešení pro stavební průmysl
Autodesk nabízí nejkomplexnější portfolio produktů pro stavební průmysl se správnou kombinací špičkových technologií, dvacetiletými zkušenostmi v oboru a bezkonkurenčními celosvětovými službami. Od nejvyspělejší současné technologie informačního modelování budov až po nejrozšířenější návrhová a dokumentační řešení podporuje Autodesk všechny potřeby v průběhu životního cyklu budov. Mezi jeho produkty pro stavebnictví patří aplikace Autodesk Revit Building, Autodesk Revit Structure, Autodesk Revit Systems, Autodesk Architectural Desktop, Autodesk Building Systems, Autodesk FMDesktop a Autodesk AutoCAD Revit Series.

O společnosti IES
Společnost Integrated Environmental Solutions (IES) ltd., založená v roce 1994, má ústředí v Glasgow ve Skotsku. Její software je první komerčně dostupný systém pro integrovanou analýzu výkonu budov. Detailně analyzuje všechny aspekty výkonu budov od využívání energií přes ekologický dopad až po pohodlí a bezpečí obyvatel. Další informace najdete na webu www.iesve.com.

O společnosti Autodesk
Autodesk, Inc. je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.com nebo www.autodesk.cz.

Související články