Vsetínská nemocnice má nový pavilon za 102 miliony

Zdroj
Michaela Bradová
Vložil
ČTK
09.03.2007 13:00
Zlín

Zlín - Vsetínská nemocnice dokončila rozsáhlou rekonstrukci bývalého infekčního pavilonu. Do nového objektu se přestěhuje také dětské oddělení a oddělení lékařské mikrobiologie. Kompletní obnova budovy přišla na 102 milionů korun, stát na ni dal 88 milionů. Oprava trvala téměř pět let. ČTK to dnes sdělila mluvčí nemocnice Jana Oborná.

    Stavba již byla zkolaudována a nyní dělníci dokončují práce v interiéru budovy. Pavilon stojí v  areálu nemocnice od roku 1972. Ve třech podlažích bylo dříve umístěno 32 dětských a 28 lůžek pro dospělé. Nově zrekonstruovaný pavilon děti z regionu pojmenovaly jako Čtyřlístek.
    "Nová moderní budova v našem areálu je na vysoké technické úrovni, její provoz bude ekonomičtější, především však představuje lepší zázemí a komfort pro naše pacienty. Rekonstrukce pavilonu se uskutečnila s jasným záměrem, a to zvýšit kvalitu prostředí i zdravotní péče," uvedl ředitel nemocnice Martin Metelka.
    První ze tří etap oprav začala v  roce 2002 rekonstrukcí suterénu a prvního nadzemního podlaží. Nově bylo přistavěn také samostatný vstup k těmto prostorám. Během druhé části oprav dokončila nemocnice opravu vnitřních prostor a další nadzemní podlaží, střechu a přístavbu samostatného vstupu pro budoucí dětské oddělení. Třetí etapa se uskutečnila loni na podzim a zahrnovala rekonstrukci příjezdových ramp, dokončení fasády a vnitřních prostor jedné z částí.
    Stěhování jednotlivých oddělení do objektu začalo letos v lednu. Podle nového uspořádání je nový pavilon Čtyřlístek rozdělen na tři části. Ve třetím nadzemním podlaží se bude po celé délce budovy nacházet dětské oddělení, bude mít samostatný vstup, schodiště i výtah ve východním průčelí budovy. V prvním podzemním a prvním nadzemním patře sídlí oddělení lékařské mikrobiologie, rovněž disponuje samostatným vstupem. Zbylé prostory budou patřit infekčnímu oddělení.
0 komentářů
přidat komentář