V Praze byl dokončen projekt s 230 byty na břehu Vltavy

Vložil
ČTK
04.03.2007 22:00
Praha

Praha - Na pražském Rohanském nábřeží u Vltavy byl dokončen rezidenční komplex River Diamond, který se stavěl dva roky. Objekt je součástí tzv. moderního Karlína. Nový majitelé se do bytů již začali stěhovat, 80 procent bytů je prodaných. ČTK o tom v tiskové zprávě informoval developer Riverbank Development.

    Nové byty budou letos dokončeny také například v lokalitě Novodvorská v Praze 4, kde staví Sekyra Group. Stejná firma finišuje výstavbu sedmi rodinných domů v Modřanech a dále projekty na Vinohradech a v Malešicích a Modřanech. Největší stavební společnost na tuzemském trhu Skanska CZ například letos v létě dokončí stavbu 237 bytů a 31 řadových domů v Praze - Uhříněvsi.
    V loňském roce začali stavbaři v Praze stavět 7901 bytů, což je zhruba o  2,8 procenta méně než v roce 2005. V celé ČR přitom počet zahájených staveb stoupl o 8,3 procenta. Počet dokončených bytů v metropoli meziročně klesl o 1378 na 5186 bytů.
    River Diamond nabízí 230 apartmánů vysokého standardu. Nejmenší byt má 30 metrů čtverečních, ten nejprostornější až 350 metrů čtverečních. Autorem projektu je ateliér Šafer Hájek Architekti.
    Byty mají prostorné terasy a balkony s výhledem na řeku a město, interiéry jsou od ateliéru Mimolimit, součástí areálu je i zahradní dvůr v japonském stylu. Po vnějším obvodě bloku jsou obchody. Součástí pěší zóny kolem objektu jsou sadové úpravy, které vycházejí z konceptu zahradního uspořádání celého areálu River City.
    Budoucí zástavba této lokality na břehu Vltavy, s názvem River Gardens, bude mít rezidenční charakter. Ten doplní podél Rohanského nábřeží budovy s administrativní funkcí. Výstavba celého území, které představuje zhruba 130.000 metrů čtverečních nadzemních hrubých ploch za téměř pět miliard korun, by podle plánů developera měla být realizována v horizontu pět až deset let.
    Riverbank Development, s.r.o., je společný podnik developerských týmů Serge Borensteina a Toma Samii spolu s Immoconsult Group.
0 komentářů
přidat komentář