Bývalý šéf Škodovky prodal jednu z nejkrásnějších vil v Plzni

Zdroj
Václav Prokš
Vložil
ČTK
14.10.2005 23:00
Plzeň

PLZEŇ - Bývalý šéf Škodovky Lubomír Soudek opustil jednu z nejkrásnějších a nejznámějších vil v Plzni. Secesní dům na Karlovarské třídě se zimní zahradou a bazénem, který dříve sloužil jako reprezentační sídlo pro šéfy a vzácné hosty plzeňských strojíren, prodal zhruba za 25 milionů korun. ČTK to zjistila z dobře informovaných zdrojů.

V katastru nemovitostí jsou jako noví majitelé vedeni manželé Ladislav a Emilie Cvrčkovi z Plzně. "Chtějí mít vilu jako sídlo své firmy, kterou mají spolu se synem," uvedl zdroj. V obchodním rejstříku je Ladislav Cvrček uveden jako stoprocentní majitel plzeňské firmy Cricket Group s.r.o., která podniká v realitách, obchodu se železem a potřebami pro kutily, v rostlinné, živočišné a pilařské výrobě, v účetnictví a daňovém poradenství.
Syn exředitele Lukáš Soudek, na něhož byla vila napsána, se k novému vlastníkovi ani k prodejní ceně nevyjádřil. Už dříve ale ČTK řekl, že cena kolem 30 milionů korun není nereálná. Dodal, že pro rodiče nechal postavit nový menší dům za Plzní.
Vilu na Lochotíně, těsně pod CD Hotelem, koupil Lubomír Soudek v roce 1995 za jednotky milionů korun. "Šlo o odhadní cenu plus 30 procent, schválenou představenstvem," uvedl dříve Soudek v časopise Týden. Tehdejší cena podle něj nebyla nijak nízká.
Vilová čtvrť na Lochotíně je pro prestižní podnikání výborná adresa. K secesnímu domu patří kromě zimní zahrady a bazénu také rozsáhlý, architektem upravený parčík.
0 komentářů
přidat komentář