V Loučné nad Desnou několikanásobně vzrostly ceny pozemků

Vložil
ČTK
15.02.2007 14:15
Olomouc

Olomouc - V Loučné nad Desnou na Šumpersku několikanásobně vzrostly ceny pozemků. Zatímco před několika lety obec prodávala pozemky maximálně za několik desítek korun, nyní jejich cena dosahuje až 500 korun za metr čtvereční. Nárůst souvisí se zájmem investorů, kteří v obci a jejím okolí vybudují nové lyžařské areály. Informuje o tom dnešní Šumperský a jesenický deník.

    Starosta Loučné Pavel Martínek deníku řekl, že zájem investorů o  pozemky přes nárůst cen přetrvává. "Obec už pomalu nemá co prodávat. V jedné realitní kanceláři jsem dokonce viděl na prodej pozemek v naší místní části Kouty za 900 korun za metr," podotkl Martínek.
    Cena pozemků v Loučné se za posledních několik let zvýšila téměř třicetkrát. Místním to už ale začíná komplikovat život. "Když tady chce někdo stavět, má problém sehnat místo. Nabídku našich lidí totiž snadno přebijí firmy, které zde chtějí budovat zázemí pro turisty," uvedl starosta. Části obyvatel obce se také příliš nezamlouvá, že by se z poklidné obce mělo stát rušné turistické středisko.
    V Loučné je v současnosti jeden vlek. Rozlehlý areál nyní staví soukromá společnost v místní části Přemyslov. Jedno z nejmodernějších center plánuje vybudovat další firma na svazích nedaleko přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně. Další areál by měl vyrůst přímo v centru Loučné na svazích kopce Kluč v sousedství sportovního a společenského centra u rybníka Kocián.
0 komentářů
přidat komentář