Z někdejší brněnské výpadovky na Prahu bude klidná ulice

Vložil
ČTK
15.02.2007 14:05
Olomouc

Brno - Rybnická ulice v Brně-Novém Lískovci, která před otevřením pisáreckého tunelu sloužila jako výpadovka z Brna na Prahu, vypadla ze seznamu silnic první třídy. Prosadili to její obyvatelé a vedení městské části. Kdysi rušná ulice, jejíž obyvatelé v minulých letech proti dopravní zátěži mnohokrát protestovali, se má proměnit v klidovou obydlenou ulici, řekla dnes novinářům starostka Brna-Nového Lískovce Jana Drápalová.

    Rekonstrukce ulice by měla začít v roce 2009. Nyní projektanti rýsují její budoucí podobu, na plánování se podílejí také obyvatelé. Na ulici se mají zúžit jízdní pruhy, přibude zeleň a parkovací místa. Silnici také přetne více přechodů pro chodce, přechod dnes chybí dokonce u školky, řekla Drápalová.
    S úpravami ulice začnou Novolískovečtí, jakmile tudy přestane vést objížďka pro autobusy hromadné dopravy. Dnes jich tu jezdí přibližně dvakrát tolik než standardně. Vozy ulici využívají kvůli stavbě mimoúrovňové křižovatky Hlinky. Objížďka skončí po dokončení křižovatky plánovaném na letošní červen, řekla Drápalová.
0 komentářů
přidat komentář