Obyvatelé Spořilova chtějí zmírnit dopravu uvnitř čtvrti

Vložil
ČTK
13.02.2007 21:40
Praha

Praha - Obyvatelé Spořilova v Praze 4 chtějí zmírnit dopravu uvnitř této čtvrti. Nelíbí se jim proto návrh na opravu Hlavní ulice. Provoz by pak podle nich ještě zhoustl. Vytvořili petici adresovanou nuselské radnici a magistrátu, kterou podepsalo přes 1600 lidí, informovala dnes ČTK Jana Ledvinová z petičního výboru.

    Zástupci radnice Prahy 4 se budou požadavky obyvatel zabývat. "Příští týden se uskuteční schůzka s iniciátory petice, abychom našli společné řešení," řekl dnes ČTK starosta Pavel Horálek (ODS).
    Lidé v  petici uvádějí, že už nyní je čtvrť sevřena ulicí 5. května, což je vlastně začátek brněnské dálnice, Jižní spojkou a frekventovanou Spořilovskou ulicí. Obyvatelé se obávají, že opravou se Hlavní ulice stane ještě lepší přivaděč na dálnici, než je nyní.
    "Obyvatelé žádají, aby byla upravena jako obytná třída. Zúžení vozovky, umístění zvýšených prahů a dalších prvků má zpomalit místní dopravu a zvýšit bezpečnost chodců a zejména dětí navštěvujících místní školu," uvedla Ledvinová. Podle lidí podepsaných pod petici není možné připustit, aby si řidiči nadále zkracovali Hlavní ulicí cestu.
0 komentářů
přidat komentář