Neapolská mafie si postavila bez povolení městečko

Vložil
ČTK
08.02.2007 00:55
Itálie

Řím

Řím - Neapolská mafie camorra si bez jakéhokoli povolení postavila na okraji jihoitalské Neapole malé městečko, které čítá 50 budov a 435 bytů připravených k pronajmutí. Soud rozhodl o jeho obstavení. Informoval o tom dnešní italský tisk.

    Městečko vyrostlo podle satelitních snímků za necelé tři roky v Casalnuovu na severovýchodním předměstí Neapole na několika pozemcích, kde se dříve pěstovala zelenina, aniž k tomu daly povolení městské a regionální úřady a aniž o tom byly informovány.
    Kanalizace, elektrické vedení a rozvod vody byly zajištěny díky falešným stavebním povolením a díky vlivu mafie v podnicích, které tyto práce provádějí. Neapolský starosta se podle listu Corriere della Sera zapřísahal, že mu není známo, kde tyto nelegálně postavené budovy stojí. Dodal však, že je připraven nařídit jejich stržení. Deník napsal, že některé byty zřejmě již byly prodány a v pěti z nich s největší pravděpodobností už někdo bydlí.
    Podle prvních zjištění vyšetřovatelů ve většině případů použitý materiál nevyhovuje normám a bezpečnostním standardům v  regionu Neapole, kde hrozí seizmická aktivita.
    Předseda senátního výboru pro životní prostředí požaduje od ministerstva vnitra kompletní demolici nelegální výstavby a vyšetření vztahů mezi camorrou a místními politiky, kteří vznik městečka tolerovali, dodal tisk.
0 komentářů
přidat komentář