V Orlové se buduje nový polyfunkční dům

Zdroj
Martina Kubíčková
Vložil
ČTK
29.01.2007 10:25
Ostrava

Ostrava - Nový polyfunkční dům se nyní buduje v centru Orlové na Karvinsku. Třípodlažní objekt zaplní poslední proluku v západní části centra. Součástí domu budou prodejny i kanceláře, řekl ČTK místostarosta Radislav Mojžíšek.

    Orlovští zastupitelé schválili záměr výstavby tohoto objektu již před více než dvěma lety. V té době se také začínalo jednat o rekonstrukci městského úřadu, a proto byl jednou z podmínek výstavby i souhlas budoucího investora s tím, že do nového objektu bude přestěhována pošta, která je nyní součásti úřadu.
    "V tomto duchu více než rok probíhala jednání vedení města s krajským vedením státního podniku Pošta. Poté se však pošta, údajně na základě předpokládané výše nájemného, rozhodla, že do tohoto nového objektu nepůjde a bude hledat případná jiná řešení pro své umístění," uvedl Mojžíšek. Dodal, že investor musel kvůli této komplikaci přepracovat projekty podle požadavků jiných zájemců, což s sebou přineslo i zdržení celé výstavby.
    Polyfunkčním dům by měl být dokončen letos v létě. Po tomto dokončení západní části centra se chce město soustředit na jeho východní část, a to konkrétně na plochu mezi městským úřadem a Priorem a také na vlastní budovu úřadu. "Snahou je z této plochy vybudovat funkční náměstíčko, doplněné o další zástavbu. Zvážit je nutno i funkční propojení západní a východní části centra přerušené silně frekventovanou Masarykovou třídou," vysvětlil Mojžíšek.
0 komentářů
přidat komentář