KSČM prohrála soud o budovu, kde v Praze sídlí

Vložil
ČTK
18.01.2007 23:55
Praha

Praha - KSČM prohrála soud o budovu v ulici Politických vězňů v  centru Prahy, kde strana nyní sídlí. Musí ji prodat za 410 milionů korun, uvedl zpravodajský server Novinky.cz. Předseda KSČM Vojtěch Filip s rozsudkem nesouhlasí. Až strana rozsudek obdrží, tak jej podle Filipa posoudí a rozhodne se o odvolání. Komunisté se rozhodli sídlo strany prodat společnosti Poste Re na konci roku 2005. Letos v únoru však výkonný výbor svůj záměr přehodnotil. Firma ale komunisty žalovala a trvala na prodeji.

    Předseda KSČM Vojtěch Filip na dnešní tiskové konferenci uvedl, že rozhodnutí není pravomocné a strana rozhodne, zda se proti němu odvolá. "V první instanci soud pro Prahu 1 rozhodl o  povinnosti uzavřít kupní smlouvu na tuto budovu, a to v rozporu s nálezem Ústavního soudu, že rozsudky nemají směřovat do minulosti," řekl Filip na dotaz ČTK.
    Filip s rozsudkem nesouhlasí ani po právní stránce. "Jsem přesvědčen, že není možné vynášet rozsudky, které nejsou vykonatelné," uvedl. Podle něj byl zatím rozsudek pouze vyhlášen. "Jakmile ho obdržíme, budeme se snažit písemnou argumentaci soudu vyvrátit, " dodal.
    Komunisté původně chtěli budovu v ulici Politických vězňů prodat a koupit nové sídlo v pražských Vysočanech. Nákup nemovitosti si ale rozmysleli, za což zaplatili pokutu 20 milionů korun. Nynější centrálu v ulici Politických vězňů koupila KSČM od Českých drah po listopadu 1989.
    Kvůli kritice za nevýhodně uzavřené smlouvy na prodej a koupi stranických nemovitostí musel vedení strany loni v  prosinci opustit místopředseda Václav Exner. Přípravou a podpisem smluv byli pověřeni právě Exner a zesnulý místopředseda František Toman.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
hm...
Petr Janda
19.01.07 03:13
Komunisté a jejich hrobaři
Jarda
07.02.07 01:05
zobrazit všechny komentáře