Radnice Prahy 6 postaví v Dejvicích podzemní garáže

Vložil
ČTK
15.01.2007 18:40
Praha

Praha - Radnice Prahy 6 letos chystá výstavbu podzemních garáží mezi Wuchterlovou a Kafkovou ulicí. Budou v nich stání pro více než stovku automobilů a budou sloužit výhradně místním obyvatelům. Dejvická radnice má v  letošním rozpočtu na výstavbu garáží 100 milionů korun, řekl dnes ČTK její mluvčí Martin Šalek.

    Vozidla tam v minulosti parkovala na betonových panelech na povrchu. Nyní podzemí zkoumají archeologové. Výstavba podzemního parkoviště začne potom, co průzkum skončí. Podle smlouvy s vybranou stavební firmou stavba potrvá zhruba půl roku.
    "Zájem o stání je větší, než je kapacita garáží," uvedl mluvčí. Režim parkování přitom ještě není stanoven. "Platí, že to bude dlouhodobý pronájem za rozumnou cenu," podotkl Šalek.
    Úprav zhruba za pět milionů korun se dočká i bývalé parkoviště, z něhož vznikne malé náměstí. Bude tam zeleň, lavičky a vodní prvek, vyjmenoval mluvčí.
    Podzemní garáže mezi Wuchterlovou a Kafkovou ulicí budou vůbec první, které postaví radnice. V minulosti se plánovalo podzemní parkoviště pod Puškinovým náměstím, mělo být zhruba pro 300 automobilů. Proti záměru se ale postavili místní obyvatelé, pod protestní petici se podepsalo přes 1200 lidí. Radnice již dříve podle Šalka veškeré přípravné práce zastavila.
    Podle radničních studií chybí v centrální části Dejvic a Bubenče zhruba 800 stání pro automobily.
0 komentářů
přidat komentář