Část obyvatel Boskovic nesouhlasí s výstavbou sportovní haly

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
05.01.2007 11:50
Praha

Boskovice (Blanensko) - Část obyvatel Boskovic na Blanensku nesouhlasí s plánovanou výstavbou sportovní haly při základní škole ve Slovákově ulici. Domnívají se, že by objekt za 50 milionů korun měl stát na jiném místě. Radnice ale s jejich výtkami nesouhlasí a nadále chce v projektu pokračovat.

    "Odbor územního rozvoje radnice dospěl k závěru, že výhrady občanů jsou neopodstatněné," řekl dnes ČTK Jaroslav Dohnálek s tím, že lidé své námitky budou moci vznést ještě ve stavebním řízení.
    Projekt výstavby sportovní haly je zatím jen na papíře. Plány vznikaly téměř rok. S výstavbou objektu, který by měli dopoledne využívat školáci a odpoledne sportovní družstva, se počítá poté, co se radnici na něj podaří získat peníze. Dohnálek doplnil, že kvalitní velká tělocvična v Boskovicích již dlouho chybí.
    Nespokojení občané sepsali petici, kterou zatím podepsalo přes 100 lidí. Namítají například, že prostor pro stavbu haly je příliš malý, v jeho okolí schází dostatek parkovacích míst, kvůli objektu se prý zvýší hlučnost a kvalita bydlení v celé oblasti.
    Úředníci tato tvrzení odmítají s tím, že k projektu byly vypracovány různé studie, podle nichž žádná rizika nehrozí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články